His master voice

Molnár "Anton" László

Élőzene, disco, műsorvezetés egyszemélyben

Rádió Riport

Elhangzott a Sláger Rádió 2008 április 5.-i adásában „Kezdődik az esküvői szezon” riportsorozat keretében

A mai napon esküvőszervező, vőfély, és étteremvezető után Molnár Lászlót, egy ismert budapesti és zenészt és DJ-t faggatuk a műfaj titkairól.

Hány éve zenélsz esküvőkön, rendezvényeken?
Mint hivatásos zenész közel harminc éve ténykedek, itthon főleg az utóbbi tizenöt évben vállaltam esküvőket és különböző stílusu egyéb fellépéseket rendszeresen. Ezt megelőzően többnyire külföldön dolgoztam számos országban.
Mi az amit a legnagyobb előnyödnek tartasz, mint zenész?
Úgy gondolom azon kívűl hogy igyekszem a lehető legmagasabb színvonalon zenélni, sikeresen kommunikálok, és rugalmasan reagálok az este folyamán a vendégek felől érkező legváltozatosabb zenei kérésekre, de emellett nyitottnak és kedvesnek kell lennem az emberekhez a munkám folyamán, és ez közel áll a személyiségemhez. Tudom nagyon sok  zenész van, én a személyiségemben érzem azt a pluszt, amit az esküvőkön még ezeken felül “kamatoztathatok”.
Ha a készségekről beszélünk, talán hogy sokoldalú vagyok A zenén, és az éneklésen kívül sokszor műsort is vezetek, és ezt természetesen igyekszem művészi fokon tenni.
Mit jelent számodra zenésznek lenni?
Egy felelősségteljes szerep, egy mindig változó, izgalmas kihívás, ahol állandóan a profizmusra kell törekedni és a helyzetekhez alkalmazkodva kell megfelelni az elvárásoknak.
Hány esküvőt zenéltél már ?
Nem vezettem statisztikát, de körülbelül több mint 300 esküvőn vettem részt eddig

Mi a legemlékezetesebb pillanatod, ami zenészként történt Veled?
Egyetlen pillanatot lehetetlen kiragadni! Rengeteg jó(fej), kedves emberrel találkozom a munkám során, legyenek azok házasulandók, vendégek, zenészek, felszolgálók stb.. Ha egy esküvőn igazán jó csapat jön össze, az kisugárzik rám is és az fantasztikus élmény!
Örömöt okoz az is, ha valami igazán jól sikerül, hiszen erről szól a munkám. Fontos számomra a visszajelzés és szerencsére sokaknak tetszik amit és ahogyan csinálok.
Szerinted min múlik leginkább egy esküvő hangulata?
Rengeteg dolgon, de ha röviden válaszolnék erre a kérdésre, csak ennyit írnék: “Alapvetően a vendégek ráhangolódásától függ az esküvő, a „buli” hangulata! Ha valaki azért jön el hogy jól érezze magát, az már fél siker. Legyen finom a vacsi, legyen jó a zene és a buli”.
Azonban ez nem ilyen egyszerű, mivel nem vagyunk egyformák. Különböző korosztályok és társadalmi rétegek találkozhatnak egy esküvőn, ami különböző elvárásokat és különböző igényeket jelent, nem is szólva a vendégek sokféle ízléséről (étel,zene,stb.)… Valaki beszélgetni szeret, valaki mulatni, valaki pedig csak egy jót kajálni egy elegáns helyen. Valaki a mulatós zenét szereti, mások utálják és a retro-t kedvelik.
Az esküvői zenész szerepe is meghatározó ebben a kérdésben, de nem egyedül rajta múlnak a dolgok, még ha nagy is a felelősség.(Volt már olyan “negatív” élményem, hogy szuper volt minden – vacsi, a helyszín, és úgy éreztem én is kitettem magamért - ám nem a legjobban sikerült bulik közé sorolnám azt az esküvőt , a vendégek nem akartak mulatni, inkább csak beszélgettek.Persze ez csak az én meglátásom, lehet hogy ettől még a vendégek örömmel emlékeznek vissza a lakodalomra.)
Tudsz mondani egy-két nagyon extrém példát, amivel valamilyen esküvőn találkoztál?
Egy zuglói nagy panzióban ahol zenéltünk, a terem közepén volt egy nagy úszómedence. Este tíz körül a buli hevében az ifjú pár „teljes harcidíszben” csukafejest ugrott a vízbe. Képzelheted mennyire ledöbbentem a vendégekkel együtt.
Egy másik alkalommal anélkül hogy meg lett volna beszélve, uganabban a teremben két esküvőt tartottak. Ez még nem lett volna gond, csakhogy az egyik násznép négykor érkezett a másik félhatkor. Az egyik oldalon még javában tartott a vacsora, a másik oldalon meg már táncolni akart mindenki. Mikor rákérdeztem az örömapától, miért nem tájékoztatott, azt válaszolta hogy megállapodott a másik társasággal, felesben fogják fizetni a zenét

Mi az az 5 dolog, amit Tőled kapnak az ifjú párok?
Jó zene, Felelősség, Hitelesség, Kedvesség, Vidámság

 

X